Logo med bølgeeffect3

Nyhedsbrev uge 33 // Optag // Basis // Rundvisninger // Nye hold // Afsøgning // Nye vejledere // Elevhistorier

Optag i august

FGU Hovedstaden startede nyt skoleår d. 3. august. Der startede 229 nye elever. Alle 4 bydelsskoler havde et par gode velkomstdage for alle 557 elever.

Basis

FGU H starter Basis op fra mandag d. 21. august. Alle elever, der søger ind på FGU i løbet af året – altså via vores løbende optag, starter op på vores Basis-hold, som vi har på alle vores fire bydelsskoler: Vesterbro, Østerbro, Amager og Valby. Vi har optag på basis hver 14. dag.

Vi håber at Basis vil give eleverne en tryg og god start. Hvert Basishold har to faste lærere, som vil introducere til FGU Hovedstaden, vores skolemiljø og den måde, vi underviser på. Det giver eleverne mulighed for at få information om og afprøve vores forskellige spor, hold og linjer på FGU Hovedstaden, så vi er sikre på, at de lander det rette sted.
Eleven har på Basis mulighed for at vælge et andet spor, hold eller linje end det, der er ansøgt om ved optag – hvis der altså er plads på holdet.

Et basisforløb er på 4-8 uger, alt efter opstart. Der er stadig brug for 3 prioriteter på hold i uddannelsesplanen, da den unge får reserveret en plads inden start på Basis, så de ved, hvilket hold de skal begynde på efter Basis.
Den unge placeres på basishold på den bydelsskole, som er ønsket. Derfor er det vigtigt, at der også på AGU i uddannelsesplanen skrives hvilken bydelsskole, den unge ønsker. Og gerne med flere prioriteter.
Læs mere om Basis her

Rundvisninger

FGU Hovedstaden har stadig ugentlige rundvisninger på alle 4 bydelsskoler. Der er sket ændringer i dage og tider. Der skal stadig tilmeldes til den ønskede skole via skolesekretær. Oplysningerne findes på vores hjemmeside under KONTAKT & RUNDVISNINGER.

Se info om rundvisninger her

Nye hold på FGU Hovedstaden

På AGU har vi ændret vores almene hold. Det betyder at på Østerbro og Amager er Almen-holdet for elever, som skal have G og E-D-niveau. KORPS er også blevet for både G og E-D-niveau.  På Vesterbro er der stadig et Alment-hold mod G-niveau. Læs mere om de nye AGU hold og Niveau-strukturen her

AGU Air er nyt og er et samarbejde med Kastrup Lufthavn. Undervisningen er en vekselvirkning mellem praktik i lufthavnen og undervisning i fagene dansk, matematik, engelsk og PASE. Dette hold er godt i gang, og der kan desværre først optages nye elever med start til januar. Læs mere om AGU Air og samarbejdet med lufthavnen her

Valby bydelsskole er udvidet og stadig under ombygning. Fra Ravnsborgsgade er Håndværk & Service flyttet til Valby og er i gang med at indrette et helt nyt værksted. Fra Østerbro er Medie & Kommunikation også flyttet til Valby og er på plads i nye lokaler.

FGU Hovedstaden har ikke hold i Ravnsborggade mere, og derfor er Design & Genbrug flyttet til Østerbro og kommet på samme etage som Østerbros Design & Genbrugs-hold. Det betyder, at der kun kan tilmeldes til ét Design & genbrugshold. Læs mere om Design & Genbrug her

Afsøgningsforløb

FGU Hovedstadens afsøgningsforløb er forsat muligt hver anden uge. De unge møder ind mandag til fælles dag med vejleder med fælles vejledning, og der bliver lavet individuelle planer for rundvisninger på de skoler, som er aktuelle. Herefter mødes vejleder med den unge til vejledningssamtale, hvor der laves en individuel plan for det videre forløb på FGU. Forløbet strækker sig over en uge, men vil være et 3-dagsforløb i forhold til taxameter og skoleydelse.
Der er afsøgningsforløb i ulige uger frem til efterårsferien. Det er med fast start på FGU Østerbro.
Læs mere om afsøgningsforløbet her

Nye vejledere på FGU Hovedstaden 

FGU Hovedstaden har d. 1. august fået 2 nye vejledere på FGU Amager. Velkommen til Cecilie Milbrat Andersen og Mariane Bech. I finder deres kontakt oplysninger her

Nye elevhistorier

Læs om Mira, Storm og Ina´s oplevelser med at gå på FGU Hovedstaden. I kan læse dem som gode eksempler, når I skal målgruppevurdere eller dele med de unge i møder i den kommunale vejledning. Læs dem her

Hjemmesiden www.fguhovedstaden.dk 

Vi har opdateret vores hjemmeside, og som noget nyt kan der søges direkte på bydelsskoler hvor alle hold og linjer er listet for at skabe større overblik. Find det ved at klikke “Vælg mellem” i hovedmenuen her på siden.
Vi vil løbende opdatere hjemmesiden, og håber, at I kan bruge hjemmesiden til at orientere jer om spor og hold med den unge. Lad os vide hvis noget er uklart eller I har brug for mere info. Skriv direkte til Danni Nielsen på dani@fguhovedstaden.dk

Elevblog og sociale medier:

Hold dig løbende opdateret på hvad der foregår på hold og linjer i hele FGU Hovedstaden via vores nyhedsblog og Sociale medier. De er også gode at dele med unge når I vejleder. Her får de unge en fornemmelse af kulturen og identiteten på skolen. Klik på billerne for at komme videre.

Nyhedsblog
Facebook
Instagram

Bestil eller download vores FGU Lommepjece eller oversigtsplakat:

Pjecen og plakaten indeholder overblik over spor, pakker, linjer og andre tilbud i FGU Hovedstaden. I kan downloade den her og bestille fysiske eksemplarer ved at skrive til dani@fguhovedstaden.dk med ønsket antal og forsendelsesadresse. 

Relaterede Nyheder

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?