Afsøgningsforløb

FGU Hovedstadens Afsøgningsforløb er en mulighed for dig, der er i tvivl om FGU er den rette uddannelse, eller hvilket hold du ønsker at gå på.

Afsøgningsforløbet varer 14 dage. Vi har afsøgningsforløb på alle FGU Hovedstadens fire bydelsskoler: FGU Østerbro, FGU Vesterbro, FGU Valby og FGU Amager, og der er optag ca. hver 14. dag på afsøgningsforløbene. På afsøgningsforløbet starter du på og følger vores Basis-hold.

Fordelen ved at starte dit forløb på FGU, som et afsøgningsforløb, er at du til en start kun skal vælge hvilken af vores 4 bydelsskoler du ønsker afsøgningsforløbet på. I løbet af de 14 dage på afsøgning, hvor lærer du FGU og skolen bedre at kende, vil du sammen med en af vores FGU-vejledere, afklare om FGU er det rigtige tilbud for dig og hvilket AGU eller PGU hold du gerne vil søge en plads på.

Dit forløb vil så se således ud:
1.
2.
3.
4.
5.
6.

For at starte på afsøgning skal du tale med din uddannelsesvejleder i kommunen om det. Ved du ikke hvem det er, kan du undersøge det HER

Vi anbefaler meget, at du deltager i rundvisninger på 2 af vores 4 bydelsskoler, for at vælge hvilken skole du gerne vil gå på i dit afsøgningsforløb. Vi har rundvisning på alle 4 skoler hver uge. 

Dit afsøgningsforløb vare 14 dage og du deltager i undervisningen på lige fod med de elever der går på vores basishold, som også er nye på FGU.

I løbet af din 14 dage vil du sammen med FGU-vejleder på holdet, afklare hvilket AGU eller PGU hold du ønsker at søge plads på efter basis. Herefter går du og FGU-vejleder i dialog med din vejleder i kommunen om at lave den endelige målgruppevurdering (uddannelsesplan) til FGU.

Efter Afsøgning fortsætter du som basiselev i ca 4-8 uger på Basis-holdet på den skole hvor du får en endelig plads (AGU eller PGU) på FGU.

Ønsker du efter afsøgning ikke at gå på FGU, eller vurderer vi sammen med din uddannelsesvejleder i kommunen at FGU ikke er det rette tilbud til dig, vil du sammen med din vejleder i kommunen aftale, hvad din videre plan så skal være.

Skoleydelse

Hvis du ikke får anden ydelse fra det offentlige, kan du under afsøgningsforløbet få skoleydelse:

Elev – FGU Hovedstaden

Start på afsøgningsforløb

Hvis du vil på afsøgningsforløbet skal du tale med din uddannelsesvejleder i kommunen om det. Ved du ikke hvem det er, kan du undersøge det HER