Dialogmøder

FGU Hovedstaden næste skoleår 2025/2026 

Dialogmøde 10. april, kl 14-16:

Vi byder velkommen til dialogmøde på Østerbro med jer vejledere fra UU i Tårnby/Dragør, Frederiksberg og København og selvfølgelig Jobcenter København samt andre relevante fagpersoner. Det kommende møde vil have hovedfokus på vores holdudbud for næste år.

Vi gennemgår kort vores hovedretninger PGU, AGU og EGU af hensyn til de nye vejledere hos jer. EGU vil vi desuden tale særligt om i forhold til muligheder og ny lovgivning.

Desuden fortæller vi om vores enestående mulighed for Erasmus-rejser, hvor mange af vores elever får mulighed for at opleve dele af verden, de ikke har set før i en sammenhæng, hvor både det internationale, det sociale og det arbejdsmæssige samvær er i højsædet.

Dagsorden ser altså således ud:

1.        Kort gennemgang af alle FGU Hovedstadens tilbud næste skoleår

2.        Særligt fokus på nye holdtilbud næste skoleår 2025/2026

3.        EGU: muligheder og ny lovgivning

4.        Besøg af Erasmus-koordinator og en elev

 

Tid og sted:

D. 10 april kl. 14-16 på FGU Østerbro. Øster Farimagsgade 16B, 2100 København Ø.  Mødet foregår i kantinen i stuen.

Tilmelding:

Tilmelding sker via dette link

Dialogmøder:

Vi holder flere gange årligt dialogmøder med fagpersoner fra kommunerne, der ønsker at vide mere om FGU Hovedstaden. Møderne foregår på vores adresser i Valby, Amager, Vesterbro og Østerbro og har forskellige temaer.

Tidligere dialogmøder:

Tirsdag d. 7 marts:

FGU elev: Før-under-efter. Du kommer til at høre om og være med i drøftelser omkring: – Fra Målgruppevurdering og uddannelsesplan til forløbsplaner og arbejdet med elevernes vej videre. Hvem er vores elevgruppe; hvor kommer de fra, og eksempler på nogle af de elevgrupper vi har på skolen. – Portefoliearbejde i undervisningen og prøveformer. – Erfaringer med basis og overgang til FGU: dialog; hvordan hjælper vi bedst hinanden – professionel til professionel i de unges overgang til FGU; I optaget, viden om eleverne, nedsat tid, støttebehov både hos FGU og fra kommunerne og hvornår er det muligt at få SPS.

Download pp-slides her

Onsdag d. 29 november:

Vi gik vores EGU-tilbud i sømmene – processen fra tanke på EGU til afsluttet EGU.

Eleverne fra vores nye lufthavnslinje, AGU Air, var mødt op og lavede en præsentation om deres praktikperiode som lufthavnsoperatører. Se video her

Download PP-slides fra mødet her

Video: Elever udtaler sig om, hvordan det er at gå på FGU Hovedstaden

Åbent hus

Optag og adgangskrav

Der er løbende optag på EGU, så du kan starte hele året. Vil du gerne ind på EGU, skal du være under 25 år, uden en ungdomsuddannelse og målgruppevurderes af din kommune. Læs mere HER

Længde

Uddannelsen tager minimum 12 uger og maksimum 2 år, men kan forlænges op til et år med praktik, hvis skolen og kommunen mener, at det vil være godt for dig.

Økonomi

Du får elevløn når du er i praktik og skoleydelse når du er på skole. Elevlønnen er bestemt af en overenskomst indenfor det område, du bliver ansat i. Eksempler på elevløn i 2021:

9089 kr. pr. måned til EGU pædagogmedhjælper i praktik.

11923 kr. pr. måned for Business elever i praktik.

Prøver og port folio

Hvis du afslutter din EGU på FGU3 niveau efter 2 år skal du til en prøve i dit arbejdsportfolio. Det betyder, at du skal vælge noget af det du har arbejdet med gennem din tid på EGU og præsentere det. Hvis du består prøven og afslutter på FGU 3 niveau får du et uddannelsesbevis.

Med et uddannelsesbevis i hånden er du berettiget til at melde dig ind i A kasse.

Man kan også afslutte sin EGU på niveau 1 eller 2 og så får du et kompetencebevis, der beskriver det du har lært i den tid du har været på EGU.

Port folio er er både et arbejdsredskab og en prøveform. Port folien som arbejdsredskab er med til at fastholde din læring i form af opgaver, der kobler skole og praktik. Det kan være teoretiske begreber fra skole, som i praktikken bringes i spil i form af observationer, interview/samtaler eller aktiviteter.

Når du skal afslutte sin EGU, skal du lave en afsluttende port folio-opgave, kaldet prøve-port folio. Her har du mulighed for at se tilbage på egne læringsprocesser i form af port folio-opgaverne og sammen med din lærer udvælge elementer fra tidligere opgaver. Disse samles til en prøve-port folio. Du går herefter til en mundtlig prøve med udgangspunkt i egen prøve-port folio.

Har du brug for vejledning?

Er EGU noget for dig, og vil du gerne høre mere om dine muligheder for at blive optaget? Så book
en tid med en vejleder. Du kan finde din UU vejleder  i kommunen HER

Din EGU-vejleder i FGU Hovedstaden

Din EGU-vejleder samarbejder med dig gennem hele din uddannelse. Vi hjælper dig med at have overblik over din forløbsplan – dvs. dine skoleforløb og din praktik. Vi følger dig i praktikken, kommer på besøg i praktikken hos dig og din praktikansvarlige, og vi samarbejder med de lærere du har på skolen. Alt dette gør vi sammen med dig for at sikre, at du kommer omkring dit fags læringsmål. Vi er der for dig, når du skal videre til næste skridt både før, under og efter din EGU. Hvis du er i målgruppen for SPS i praktikken (special pædagogisk støtte) vil vi også være din SPS-vejleder gennem din uddannelse.