Nordea Fonden støtter fremtidens faglærte: FGU-unge bygger bæredygtigt mindset med RE:GROW

Med støtte fra Nordea Fonden lancerer FGU Hovedstaden projektet RE:GROW, hvor elever skal designe og bygge grønne RE:GROW-rum på skolen. Et sådant rum kan være bygget med genbrugsmaterialer og indrettet til dyrkning af grønsager med plads til at hænge ud i pausen. Projektet har til formål at skabe positiv og varig indvirkning på både elever og medarbejdere ved at realisere en vision om at dyrke et mindset, der fremmer bæredygtig personlig, social og faglig vækst. 

Nordea Fondens midler gør det muligt at opkvalificere og fremtidssikre vores skole med indkøb af nye maskiner, teknologi og knowhow, såsom 3D printere, CNC-fræsere og MAKER-SPACE teknologier. Med RE:GROW vil vi altså inspirere til og skabe fremtidens faglærte, der fra begyndelsen af deres uddannelse har forståelse for bæredygtighed, og hvordan vi sikrer den grønne omstilling af vores samfund.

Dyrkning af elevernes og samfundets vækst 

Med de fremtidssikrede værksteder med nye maskiner og værktøj skal elever og medarbejdere sammen bygge fire unikke RE:GROW-rum, et på hver af vores fire bydelsskoler i FGU Hovedstaden. Eleverne skal under lærernes vejledning og på tværs af linjer og hold selv planlægge, designe, indrette og gro byhaverne i RE:GROW-rummet. Derudover skal rummene designes til at tilbyde plads til personlig fordybelse og social interaktion for eleverne på skolen, så de ikke kun udvikler deres faglige færdigheder, men også styrker det at deltage i fællesskaber, som skaber rum for trivsel. Og så skal de dyrkede grønsager og urter selvfølgelig bruges i madlavningen på vores Køkken & Klima-linjer. Projektets bæredygtighedsaspekt omfatter også, at eleverne kan konstruere møbler og genstande af genbrugsmaterialer. Genbrug skal styrke deres miljømæssige ansvarlighed og inspirere dem til bæredygtige karrierer, hvor de fra start kender til nye teknologier og håndtering af disse.

Målet er, at rummene bliver levende læringseksempler på, hvordan planter og grøntsager vokser, når de passes og plejes af de unge. Eleverne vil blive trænet i at tænke bæredygtigt og udvikle en stærk følelse af ejerskab for deres eget læringsmiljø, som et springbræt til at forstå og bidrage til samfundet omkring dem og dermed bære en bæredygtighedsfakkel med sig ind i fremtiden.

Stærke partnerskaber skal inspirere fremtidens faglærte

Støtten fra Nordea Fonden har gjort det muligt for os at opkvalificere RE:GROW ved at kunne søge ekspertise uden for skolen for at sikre sparring og knowhow i indkøb af fremtidens teknologier. Vi er stolte over at have indgået samarbejde og partnerskab med både Trifolium og A Circular Design Studio. Disse sikrer, at vores elever og medarbejdere får adgang til professionel vejledning og ressourcer inden for avancerede teknologier og cirkulær design.

Trifolium er en af de store partnere, de er industrielt værksteds- og kontorfællesskab til virksomheder, som har brug for professionelle udviklings- og produktionsfaciliteter. Trifolium er et stærkt tværfagligt og socialt community i professionelle rammer henvendt til professionel produktion. FGU Hovedstaden ser frem til et spændende samarbejde om de vigtige valg der skal træffes om hvilke maskiner der er de rette valg samt opkvalificering. 

Den anden vigtige partner i projektet er A Circular Design Studio, et utraditionelt plastiksnedkeri, som skaber interiør, installationer og kunstværker, i 100% genanvendt plast, indsamlet fra husholdninger, naturen eller virksomheder i Danmark.  Vi skal med hjælp fra A Cirkular Design Studio bygge et plastværksted på vores skole og undersøge mulighederne for hvordan vi kan bygge meningsfuld cirkulær undervisning, og styrke og inspirerer vores elever på FGU til at tænke som fremtidens faglærte. 

Vi ser frem til et spændende samarbejde med vores partnere, medarbejdere og elever for at etablere RE:GROW. Sammen vil vi forme fremtiden for faglært uddannelse og bæredygtig udvikling.

Som første spadestik tager et hold medarbejdere fra FGU Hovedstaden til Barcelona for at blive inspireret af deres urbane haver. Følg med her og se os RE:GROW: fguhovedstaden.dk, LinkedIn samt Instagram.

Tak til Nordea Fonden

Vi er dybt taknemmelige over for Nordea Fonden for deres støtte til dette transformative projekt, som vi er overbeviste om vil have en positiv indvirkning på vores unge og vores samfund som helhed. 

For yderligere information og pressekontakt, kontakt venligst: 

Rikke Svendsen – Udviklings- og projektleder – 2554 4062 – risv@fguhovedstaden.dk  

Danni Nielsen – kommunikations ansvarlig – 60 22 72 65 – dani@fguhovedstaden.dk  

Om Nordea Fonden: Nordea Fonden er en uafhængig nordisk fond, der støtter projekter og initiativer, der bidrager til at forbedre livskvaliteten og fremme bæredygtig udvikling i samfundet. 

100 mio. kr. til fremtidens Faglærte, som skal uddannes til nutidens – og fremtidens – arbejdsmarked, som skal præges af teknologisk udvikling og grøn omstilling. 

Nordea-fonden øremærkede i juni 2023 100 mio. kr. til erhvervs- og FGU-skoler, der ønskede at etablere og opgradere værksteder, købe eller leje maskiner og udstyr samt kompetenceudvikle sine undervisere. 

I december 2023 uddelte Nordea-fonden 100,5 mio. kr. til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-institutioner i hele landet. Fællesnævnerne for de støttede projekter er, at de er drevet af høje faglige ambitioner, innovation og et stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.  

Pressekontakt:  

Danni Nielsen – kommunikations ansvarlig – 60 22 72 65 – dani@fguhovedstaden.dk. Vi beder om, at denne pressemeddelelse bliver bragt i jeres publikation med det samme. Tak. 

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?