Basis

FGU Basis betyder løbende optag og en tryg start

FGU Hovedstaden har løbende optag. Det betyder, at du kan søge ind på FGU Hovedstaden i løbet af hele skoleåret. Vi har optag hver 14. dag, så selvom du ikke har nået at søge ind ved vores halvårige hovedoptag i begyndelsen august eller  januar, er der stadig plads til dig på FGU Hovedstaden. Alle elever, der søger ind på FGU i løbet af året – altså via vores løbende optag, starter op på vores på Basis-hold, som vi har på alle vores fire bydelsskoler: Vesterbro, Østerbro, Amager,Valby.

På Basis får du en tryg og god start. Du har to faste lærere, som vil introducere dig og de andre nye elever til FGU Hovedstaden, vores skolemiljø og den måde vi underviser på.  Her får du information om og afprøver vores forskellige spor, hold og linjer på FGU Hovedstaden, så vi er sikre på, at du lander det rette sted. Du vil have mulighed for at vælge et andet spor, hold eller linje end det du har ansøgt om ved optag – hvis der altså er plads på holdet.

Fra du begynder dit FGU forløb på Basis, går der typisk 4-8 uger før du starter på det hold, du har fået reserveret en plads på, når du søger ind. Hvornår du præcis begynder på holdet efter Basis, vil dog ske på baggrund af en individuel vurdering. Når du søger ind får du et brev i e-boks, om det hold du har fået reserveret en plads på. Inden du søger optag er det også en god ide at besøge FGU Hovedstaden. Se info om rundvisninger her

På Basis vil din FGU-vejleder gennemgå din uddannelsesplan og lave en individuel forløbsplan, der beskriver hvad du skal opnå i dit skoleforløb. Du vil også blive screenet i dansk og matematik og få hjælp til at bruge de IT-værktøjer, som vi bruger i undervisningen. På Basis sikrer vi også, at du får den rette støtte – hvis du fx er ordblind, eller har brug for nedsat tid i en periode.

Vi glæder os til at byde dig velkommen.

Kontakt til FGU Hovedstadens Basis-vejledere:

Valby: Johanna Diness 25 40 95 68 /  jodi@fguhovedstaden.dk

Vesterbro: Erik Pelle Simonsen 20 33 42 58  / erpe@fguhovedstaden.dk

Amager: Cecilie Milbrat Andersen 20 36 55 14 / cean@fguhovedstaden.dk

Østerbro: Merete Elhauge-Clausen 20 98 64 94 / meel@fguhovedstaden.dk