PGU – DESIGN & GENBRUG

På linjen arbejder du med håndværk, design og genbrug, og er med i de kreative opgaver hele vejen fra ideudvikling over planlægning til produktioner med deadlines og fremvisning/salg. Der er fokus på bæredygtighed, redesign og genbrug indenfor møbler, tøj, udsmykning, kostumer og smykker. Du og dine klassekammerater arbejder individuelt og i grupper, hvor du afhængig af opgavens art træner samarbejde, selvstændighed og fælles ansvarlighed.

UNDERVISNING
I undervisningen bliver du introduceret til hele den kreative proces med design og re-design. Hvad enten det er fremstilling af beklædning eller udvikling af udsmykning til kunder, arbejder du bæredygtigt og med genanvendelige materialer i videst mulige omfang. Undervisningen tager udgangspunkt i trends på kunst- og modescenen, i boligindretning og f.eks. ved scenografi. Se nedenstående figur for overblik over fag og undervisningsindhold på de forskellige bydelsskoler.
 
NB: Du får kendskab til alle fag på din linje, men du har også mulighed for at fordybe dig i et fag og dygtiggøre dig inden for det område.
LINJEN RETTER SIG MOD
Tekstilformidler, skrædder, buntmager. Linjen kan også være vejen til ufaglært arbejde som fx butiksassistent, assistent i mode-, design -, og tøjbranchen.
 

På FGU Østerbro kreeres design indenfor bl.a. beklædning, og man gør det med stort fokus på genbrug, og branchens påvirkning af miljø, klima og bæredygtighed.

Linjen har 2 værksteder henholdsvis på Østerfarimagsgade 16B, Opgang F, 2100 Østerbro og Ravnsborggade 19, baghuset, 2200 Nørrebro. Find kontakt- og rundvisningsinfo her

 

På Nørrebro / Østerbro skolen kreeres design indenfor bl.a. beklædning, og man gør det med stort fokus på genbrug, og branchens påvirkning af miljø, klima og bæredygtighed.

 

Linjen har 2 værksteder henholdsvis på Østerfarimagsgade 16B, Opgang F, 2100 Østerbro og Ravnsborggade 19, baghuset, 2200 Nørrebro. Find kontakt- og rundvisningsinfo her