cover

Livreddertræning for AGU - elever

Eleverne fra AGU-KORPS var i onsdags en tur i bølgen blå efter et lærerigt oplæg om livredderuddannelserne – Erhvervslivredder og Kystlivredder. Eleverne fik både teoretisk indblik i uddannelserne, og fik lov til at teste deres egne livredder-skills i havet omkring Helgoland badeanstalt på Amager.

I oplægget lærte de om hvordan man bliver livredder og hvad det kræver ift. samarbejde, kommunikation, fokus og træning i førstehjælp med hjertemassage, lungeredning og hjertestarter. Alle var begejstrede for livredder og teamleader, Shane C. Kenny´s motiverende og indlevende fortællinger om jobbet. Så begejstret at eleverne selv ville i vandet og afprøve livredningsteknikkerne af. Det klarede de med TOP-karakter ifølge Shane. “De her elever er så dygtige – De har faktisk allerede vidst, at de ved, hvad de skal gøre for at redde liv – hvis en virkelig situation opstår”  

Victor: ”Det var en meget fed oplevelse at vi kunne komme ud og prøve det og se hvordan det er at være livredder”.

Mustafa: ”Jeg synes det var meget spændende, at høre Shane fortælle om livredning. Han fortalte os om hvad vi skal gøre ved hjertestop og han viste det på en dukke hvordan vi skal bruge en hjertestarter. Nu ved jeg hvad det kræver at blive livredder”

Tilbage på skolebænken efter livreddertræningen er eleverne nu i gang med debriefing, fagopgaver og præsentationer om deres oplevelser omkring livredderuddannelserne.

Vil du gå på AGU-KORPS? Læs mere her

Foto: Martin Schjelde, elev på Medie & Kommunikation på FGU Hovedstaden.

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?