PGU – KØKKEN & KLIMA

Du arbejder med sund og klimavenlig mad og madproduktion. Du arbejder med hele processen fra menuplanlægning, økonomiberegning til indkøb, forberedelse, servering og afrydning, og der er fokus på bæredygtig mad og at undgå madspild.
UNDERVISNING

Du får praktisk og teoretisk viden om råvare, menuplanlægning og indkøb, kulturelle og traditionelle retter, maskin- og værktøjslære. Du producerer morgenmad og frokost på skolerne samt madproduktioner til salg til catering, events eller folkekøkken. Du og dine klassekammerater arbejder med servicering og afrydning, egenkontrol og hygiejne, mad til forskellige målgrupper, herunder økologisk, vegetarisk og vegansk mad. I undervisningen indgår ekskursioner og virksomhedsbesøg f.eks. til fødevareproducenter.

NB: Du får kendskab til alle fag på din linje, men du har også mulighed for at fordybe dig i et fag og dygtiggøre dig inden for det område.

LINJEN RETTER SIG MOD:

Kok, gastronom, tjener, serviceassistent, ernæringsassistent, gourmetslagter, cater, økonoma, bager og konditor og skibskok.

Lokationer, fag og undervisning:

Linjen på FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.

 

Linjen på FGU Valby er kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering. Køkken & Klima-linjen samarbejder med skolens business-linje om at drive skolens elevcafé. 
 

På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.

 

Vi har to køkkener på denne bydelsskole:
1) Køkkenet på Østerfarimagsgade 16 fungerer som elevkantine og er kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering. Læs mere her
2) Køkkenet i Husumgade 44 fungerer som en gastronomisk, moderne, bæredygtig og økologisk restaurant med aftenservering to gange ugentligt og levering af mad-ud-af-huset på daglig basis på hverdage og til små og store fester/arrangementer. Elever kan forvente aftenarbejde en gang om ugen ift. restaurantens åbningstider. Læs mere her

Linjen på FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.

 

Linjen på FGU Valby kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
 

På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.

 

Vi har to køkkener på denne bydelsskole:
1) Køkkenet på Østerfarimagsgade 16 fungerer som elevkantine og er kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering. Læs mere her
2) Køkkenet i Husumgade 44 fungerer som en gastronomisk, moderne, bæredygtig og økologisk restaurant med aftenservering to gange ugentligt og levering af mad-ud-af-huset på daglig basis på hverdage og til små og store fester/arrangementer. Elever kan forvente aftenarbejde en gang om ugen ift. restaurantens åbningstider. Læs mere her