PGU – KØKKEN & KLIMA

Du arbejder med sund og klimavenlig mad og madproduktion. Du arbejder med hele processen fra menuplanlægning, økonomiberegning til indkøb, forberedelse, servering og afrydning, og der er fokus på bæredygtig mad og at undgå madspild.
UNDERVISNING

Du får praktisk og teoretisk viden om råvare, menuplanlægning og indkøb, kulturelle og traditionelle retter, maskin- og værktøjslære. Du producerer morgenmad og frokost på skolerne samt madproduktioner til salg til catering, events eller folkekøkken. Du og dine klassekammerater arbejder med servicering og afrydning, egenkontrol og hygiejne, mad til forskellige målgrupper, herunder økologisk, vegetarisk og vegansk mad. I undervisningen indgår ekskursioner og virksomhedsbesøg f.eks. til fødevareproducenter.

NB: Du får kendskab til alle fag på din linje, men du har også mulighed for at fordybe dig i et fag og dygtiggøre dig inden for det område.

LINJEN RETTER SIG MOD:

Kok, gastronom, tjener, serviceassistent, ernæringsassistent, gourmetslagter, cater, økonoma, bager og konditor og skibskok.

Almenfag og fremtidsperspektiver:​

På FGU Hovedstaden laver vi integreret undervisning. Det betyder at du lærer dansk og matematik samtidig med at du arbejder i praksis med dine linjefag. Vi i FGU hovedstaden tror nemlig på, at du lærer bedst, når du er aktiv, og derfor bryder vi med den klassiske skolebænksundervisning.

Lokationer, fag og undervisning:

Linjen på FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.

 

Linjen på FGU Valby kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
 

På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.

 

 

På FGU Nørrebro, fungerer Gastronomi i Husumgade som en moderne, bæredygtig og økologisk restaurant med aftenservering to gange ugentligt og levering af mad-ud-af-huset på daglig basis på hverdage og til små og store fester/arrangementer.