Logo med bølgeeffect3

Nyhedsbrev uge 41 // Afsøgning // Special rundvisninger // Dialogmøde // Åbent Hus // Basis // Ferie // AGU AIR

Afsøgning

Fra oktober 2023 har FGU H ændret vores afsøgningsforløb. Forløbet er på 14 dage og kan bruges til at afklare, om den unge er i målgruppen for FGU og har ønske om at deltage i en klasse. Afsøgning foregår sideløbende med vores basishold, så afsøgningselever begynder sammen med andre nye elever. Der er optag til afsøgning ca. hver 14. dag.

Hvorfor skal eleven begynde med et afsøgningsforløb i stedet for at deltage direkte i en basis? Fordelen ved at indskrive eleverne som afsøgningselever er, at de kun skal vælge den skole, hvor de ønsker at begynde deres afsøgning. Vi anbefaler derfor stærkt, at eleverne inden de starter på afsøgning, besøger mindst 2 skoler for at få en rundvisning. Vi tilbyder rundvisninger på alle skoler hver uge, undtagen i ferieperioder. Link til rundvisninger. For elever, der er usikre på deres klassepræferencer og om FGU er det rigtige valg, giver afsøgning en god måde at få klarhed. De kan beslutte, hvilken klasse de vil deltage i, efter de er begyndt på skolen. Dette giver jer som vejledere mulighed for at optage elever, der stadig er usikre. Eleven søger ind på afsøgning ved at udfylde en målgruppevurdering/uddannelsesplan sammen med jer, hvor der er information om valg af skole og afsøgningsprogram. Der skal også være en beskrivelse af eleven, lignende den, I ville udarbejde i en almindelig målgruppevurdering for FGU H. I løbet af afsøgningsforløbet vil en FGU-vejleder sammen med eleven afklare præferencer for klasser og om eleven ønsker/kan fortsætte på den skole, hvor afsøgningen fandt sted. Hvis en elev ikke ønsker at deltage på FGU, eller hvis FGU H er bekymret for, om eleven faktisk kan gennemføre et program på FGU, vil FGU-vejlederen på holdet tage kontakt til jer. Afsøgning er en proces til at afgøre, om eleverne er berettiget til FGU med henblik på yderligere uddannelse eller beskæftigelse.

Du kan lære mere om afsøgningsprogrammet her på hjemmesiden: Afsøgningsforløb – FGU Hovedstaden

 

Rundvisning for specialskoler og specialklasserækker

FGU Hovedstaden tilbyder særlige rundvisninger på vores 4 bydelsskoler for specialskoler og specialklasserækker. Derfor har vi aflyst de almindelige rundvisninger i uge 44 og uge 46 og i stedet arrangeret rundvisninger for specialskoler. Der er allerede flere klasser, der har taget imod tilbuddet. Der vil være rundvisning på den valgte bydelsskole og mulighed for at høre mere om FGUs spor og hverdag på bydelsskolen. Hvis I er interesseret i rundvisningerne, men ikke har modtaget tilbuddet, så kontakt Fie Larsen på mail fila@fguhovedstaden.dk.

FGU-vejledere glæder sig til at byde jeres elever velkommen på de 4 bydelsskoler.

 

Dialogmøde: Onsdag den 29. november kl. 8.30-10.00

I inviteres til dialogmøde for vejledere, ungeguider, jobkonsulenter og andre professionelle, der gerne vil høre om FGU. Dialogmødet er et nyt tiltag, som FGU H vil afprøve. Derfor inviterer vi til et møde om FGU og relevante emner for samarbejdspartnere, herunder UU og jobcentre. Mødet er ikke for unge eller forældre, men for fagfolk, der arbejder med og omkring unge, der går eller kan gå på FGU.

Dialogmødet afholdes onsdag den 29. november kl. 8.30-10.00 på FGU Valby, Høffdingsvej 22, 2500 Valby, på 2. sal i kantinen. Efter mødet er der mulighed for en rundvisning på skolen i ca. 25-30 minutter, for dem der er interesserede. Dagsordenen for dette møde omhandler generelle emner og aspekter vedrørende FGU Hovedstaden, herunder basis, afsøgning, AGU Air og andre relevante emner, store som små. Vi vil også fokusere på EGU; Fra tanke til EGU-elev. Hvad kan EGU tilbyde specifikt, hvordan får en elev en EGU-plads, hvordan ser EGU ud på FGU Hovedstaden i dag, og hvordan arbejder vi med eleverne undervejs.

Du kan tilmelde dig via det følgende link. Hvis du kender kollegaer, som måske ikke har modtaget nyhedsbrevet, men som kunne have interesse i mødet, er du velkommen til at videresende invitationen. De skal blot også tilmelde sig, så vi har overblik over, hvem der deltager og hvor mange vi bliver.

Tilmeldingsfristen er mandag den 27. november kl. 12.00.

Tilmeld dig her: Link til tilmelding til FGU Valby – Dialogmøde

 

Åbent Hus 2024

FGU H vil gentage succesen og invitere til Åbent Hus på vores bydelsskoler. Vi er i gang med at planlægge, og vi vil snart annoncere datoen for Åbent Hus i uge 4, 2024.

Læs mere her:

 

Basis (AGU og PGU)

Fra august 2023 har vi oprettet basishold på alle vores fire bydelsskoler, og alle elever, der optages uden for de store optagelsesperioder (august/januar), begynder på basis i cirka 4-8 uger. Basis er fælles for både PGU- og AGU-elever. EGU-elever og elever, der skal starte på sproghold, begynder ikke på basis, men optages direkte på hold/forløb. Basis har optag ca. hver 14. dag. Vi har indtil videre gode erfaringer med basis og oplever, at eleverne føler sig velkomne og godt støttet, når de starter på skolen sammen med andre nye elever.

I kan læse meget mere om basis her på hjemmesiden, samt hvem der er vejleder for basisholdene: Basis – FGU Hovedstaden

Vi anbefaler kraftigt, at eleverne besøger mindst 2 skoler for en rundvisning, inden de starter på basis.

 

Ferie

FGU H har efterårsferie i uge 42. Der er ferie for både elever og ansatte.  Her kan I se elevkalenderen for 23/24 ift. ferier og event. Elevkalender 2023/24

 

AGU Air i luften

AGU Air er gået i luften med det første hold lufthavnspraktikanter fra FGU H. Det er en kæmpe succes indtil videre, hvor både lufthavnsoperatørerne og vores elever er glade for samarbejdet.

Se billeder i galleriet nedenfor fra den første praktikperiode og læs mere om AGU Air her: AGU Air

 

Hjemmesiden www.fguhovedstaden.dk 

Vi har opdateret vores hjemmeside, og som noget nyt kan der søges direkte på bydelsskoler hvor alle hold og linjer er listet for at skabe større overblik. Find det ved at klikke “Vælg mellem” i hovedmenuen her på siden.
Vi vil løbende opdatere hjemmesiden, og håber, at I kan bruge hjemmesiden til at orientere jer om spor og hold med den unge. Lad os vide hvis noget er uklart eller I har brug for mere info. Skriv direkte til Danni Nielsen på dani@fguhovedstaden.dk

Elevblog og sociale medier:

Hold dig løbende opdateret på hvad der foregår på hold og linjer i hele FGU Hovedstaden via vores nyhedsblog og Sociale medier. De er også gode at dele med unge når I vejleder. Her får de unge en fornemmelse af kulturen og identiteten på skolen. Klik på billerne for at komme videre.

Nyhedsblog
Facebook
Instagram

Bestil eller download vores FGU Lommepjece eller oversigtsplakat:

Pjecen og plakaten indeholder overblik over spor, pakker, linjer og andre tilbud i FGU Hovedstaden. I kan bestille fysiske eksemplarer ved at skrive til dani@fguhovedstaden.dk med ønsket antal og forsendelsesadresse. 

Relaterede Nyheder

Del:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?