Mindre skole og mere hands-on erfaring - EGU hjælper Nicklas i job

FGU Hovedstaden – Mere end skole: Interview med tidligere elev Nicklas Kristensen

Nicklas Kristensen startede i 2020 på FGU Hovedstadens EGU-spor (erhvervsgrunduddannelsen), hvor en stor del af hans uddannelse foregik i praktik som ejendomsserviceteknikker på Lions Kollegiet – et rehabiliteringstilbud til borgere med senhjerneskade. Nu er Nicklas færdig med sin EGU-uddannelse og har klaret sin virksomhedspraktik så flot, at Lions Kollegiet har ansat ham i en fuldtidsstilling. Nicklas er ikke i tvivl om, at FGU har hjulpet ham videre til næste skridt i livet.

Mindre tid i klasselokalet

På EGU-sporet forbereder du dig nemlig til erhvervsuddannelse eller job, og du bruger det meste af tiden i virksomhedspraktik – hvilket kan være i alt fra en børnehave, gartneri, autoværksted eller en organisation. Du arbejder ude i den virkelige verden på en rigtig arbejdsplads med rigtig løn, forklarer Nicklas. EGU-elever har kun én skoledag om ugen med kurser eller undervisning, der er fagligt relevant for det arbejde, som du skal udføre i virksomhedspraktikken. Det er altså et godt valg for de unge, der er skoletrætte eller på anden måde har svært ved den traditionelle skolebænksundervisning – og gerne vil bruge mindre tid i klasselokalet, fortæller Nicklas.

“Jeg er ordblind og ikke særlig boglig. EGU-sporet var et perfekt match for mig, for man bruger hænderne og lærer ved at arbejde praktisk. Samtidig hjælper skolen med til at finde den rette virksomhedspraktik og den faglige forberedelse inden praktik.” 

God vejledning og hands on-erfaring

Nicklas startede på FGU Hovedstaden efter han afsluttede sin STU, og her fandt han hurtigt den støtte og hjælp, han havde brug for til at tage det næste skridt i livet. Hans vejleder på FGU startede med at finde mulige praktikpladser, og så valgte Nicklas den, han følte der passede bedst til ham.

“Det er vigtigt at have en god vejleder. Og det har vi på FGU. De er åbne, fleksible og hjælpende. Jeg havde selv den bedste af slagsen, og han har hjulpet mig frem i livet.

På FGU var Nicklas tilknyttet Håndværk & Service-linjen, hvor han lærte håndværksarbejde og bygge-skills, som han kunne bruge direkte i hans arbejde i praktikken på Lions kollegiet.

Nicklas’ arbejdsopgaver i den tekniske afdeling strækker sig nemlig fra at fikse hjul på beboernes kørestole, skifte bilbatteri og sørge for, at den kemiske balance i vandet i svømmehallen er i orden, så beboernes dagligdag kan fungere optimalt. Det var godt for mig med en bred introduktion til håndværksfaget på FGU ift. håndtering af værktøj og maskiner og finde holdbare løsninger til de alsidige arbejdsopgaver i praktikken, forklarer Nicklas.

“Jeg var ikke på bar bund ude i praktikken. Det gav noget motivation og selvtillid at jeg følte mig forberedt, og jeg kunne spejle mig i lærerne, som var mine faglige rollemodeller sammen med min chef i praktikken.”

Nicklas´ fuldtidsstilling på Lions kollegiet går i dag strygende. Han lærer hele tiden nye håndværks cowboy-tricks af kollegaerne i teknisk afdeling, og arbejder nu på lige fod med professionelle folk i den virkelige verden, som både guider med faglig oplæring, motivation og mentoring. 

Nicklas’ nye chef, Thomas Fog, forklarer: “…Nicklas er det mest mødestabile der findes. Han løser altid sine opgaver, og man kan 100% stole på ham. Vi er glade for at have ansat ham efter endt virksomhedspraktik, og glade for det gode samarbejde med FGU Hovedstaden.”

Kort om EGU

Der er mange forskellige muligheder som EGU-elev. Du kan selv finde den praktikplads, der passer til dig eller FGU Hovedstadens vejledere kan hjælpe, som i Nicklas’ tilfælde. FGU Hovedstaden har fire skræddersyede grundpakker med praktikpladser indenfor: Business, Køkken & Klima, Håndværk & Service eller Pædagogik & Omsorg. Du kan være på EGU i 2 år og undervejs også komme i kombinationsforløb i op til 15 uger, hvor du eksempelvis kan tage et forløb på en erhvervsskole, komme på højskole eller tage andre relevante kurser – eksempelvis truckkørerkort eller kørekort til bil. 

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?