Isaks forvandling

/ Et forældreperspektiv af Jette Eskelund

Isak startede på FGU Hovedstaden Oktober 2023. Han var tidligere med i Dansedrømme 2023, hvor koreografen syntes han havde brug for mere dansetræning, og derfor anbefalede FGU. En anden overvejelse var også at Isak ikke rigtig trivedes i gymnasiet og var meget stresset. Han havde tabt selvtilliden og havde brug for at lave noget helt andet.

Isak er autist, og det har været rigtig hårdt for ham at skulle stå på tæer konstant for at passe ind i det etablerede system, samtidig med at han faktisk følte sig ekskluderet. FGU har ændret ham synligt. Først af alt er hans stressniveau faldet markant, og han kommer glad hjem om eftermiddagen. Han har overskud til at afprøve nye ting og have et betydeligt større socialt liv bl.a. fordi han nu har fået en vennekreds han har meget mere til fælles med. Han er også blevet meget mere selvstændig, fordi han ikke er udbrændt 24-7. På FGU er der en konsensus om at der er højt til loftet, og jeg føler som forælder at der er meget mere støtte til personlig udvikling. Lærerne er engagerede på et plan man sjældent ser, og jeg har en oplevelse af at de går meget langt for hver enkelt elev.

Mest af alt har han har fået selvtilliden til at være sig selv og stå fast som person. På den måde lægger FGU tydeligt fundamentet til et bedre voksenliv. Han er meget mindre sårbar, og tør sige sin mening.  Han er også blevet meget udadvendt og glad, og det vil helt klart påvirke hans valg fremover.Han har i flere år sagt at han ikke følte han havde en fremtid, og har i perioder været deprimeret. Nu tror han på at han kan blive til noget og blive selvforsørgende. Han har for nylig sagt: ‘Når de kan så kan jeg også’. Det siger alt.

Kæmpe tak til FGU Hovedstaden

Mvh Jette

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?