Ferniseringen på Thorvaldsens Museum

Ferniseringen på Thorvaldsens Museum var en succes. Nu bruger museet elevernes produktioner i deres undervisningstilbud til skoler og unge. 

Ferniseringen, arrangeret af elever fra FGU Hovedstaden, fandt sted tirsdag d. 23. januar fra kl. 13:30-16:00. Eleverne fra Medie og Kommunikation på FGU Valby præsenterede fire billedfriser inspireret af museets facade. Disse friser berørte emner som teknologi og magt, verdenskonflikter, ulighed og mental trivsel. Motiverne blev omhyggeligt skabt ved at brænde og farvelægge store træplader.

FGU, den forberedende grunduddannelse, etableret i 2019, tilbyder tre spor: almen undervisning, virksomhedspraktik og værkstedsproduktion. Eleverne fra Medie og Kommunikationslinjen arbejder med fotografi, grafisk design, trykteknikker og illustration, ofte kombineret med både analoge og digitale teknikker.

Udstillingen på Thorvaldsens Museum er et resultat af et nyt samarbejde mellem museet og FGU Hovedstaden. Eleverne blev inviteret til at skabe en billedfrise inspireret af museets yderside. Processen omfattede design, brainstorming og digital bearbejdning i Photoshop, før friserne blev overført til træplader, brændt og farvelagt i overensstemmelse med museets farveskema.

I udstillingen adresserede eleverne samfundsproblemer, herunder rusmiddelproblemer og hjemløshed. En elev, Ariz, delte sin personlige historie om hjemløshed og følelsen af at være svigtet af det danske system.
I de andre friser udforskede eleverne emner som teknologisk magt, verdenskonflikter og ulighed.

Teknologifrisen kastede lys over Elon Musks indflydelse og magt inden for teknologi. Konflikter i verden blev illustreret ved at fokusere på Israel-Palæstina-konflikten, mens frisen om ulighed berørte diskrimination baseret på hudfarve, kønsidentitet, økonomi og social arv.

Eleverne håbede, at deres friser ville vække betragternes følelser og tænkevækkende tanker om samfundsmæssige udfordringer, og det gjorde de i allerhøjeste grad. Faktisk så meget at Thorvaldsens museum beholder friserne og bruger dem aktivt i deres undervisningsforløb med andre skoler.

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?