Vi skal bygge urbane haver på vores skoler i FGU Hovedstaden

En gruppe lærere er på inspirationsrejse til Barcelona med støtte fra Erasmus Plus, hvor de lærer om de grundlæggende principper og udfordringer vedrørende urbane haver. Under vejledning af professor Montserrat Bosch Gonzalez bliver de introduceret til både teoretiske, praktiske og pædagogiske overvejelser vedrørende implementering og udførelse af byhaver.

Vi har mødt en række søde og dygtige mennesker, som har arbejdet med udfordringerne inden for bæredygtighed, inklusion, læring, sundhed samt politiske implikationer. En overvældende inspiration, som vi glæder os til at bringe i spil sammen med vores elever på FGU Hovedstaden, når vi tager hul på vores eget urbane haveprojekt.

Med støtte fra Nordea Fonden lancerer FGU Hovedstaden projektet RE:GROW, hvor elever skal designe og bygge grønne RE:GROW-rum på skolen. Et sådant rum kan være bygget med genbrugsmaterialer og indrettet til dyrkning af grøntsager med plads til at slappe af i pausen. Projektet har til formål at skabe positiv og varig indvirkning på både elever og medarbejdere ved at realisere en vision om at dyrke et mindset, der fremmer bæredygtig personlig, social og faglig vækst.

Nordea Fondens midler gør det muligt at opkvalificere og fremtidssikre vores skole med indkøb af nye maskiner, teknologi og knowhow, såsom 3D-printere, CNC-fræsere og MAKER-SPACE-teknologier. Med RE:GROW vil vi altså inspirere og skabe fremtidens faglærte, som fra begyndelsen af deres uddannelse har forståelse for bæredygtighed og hvordan vi sikrer den grønne omstilling af vores samfund.

En kæmpe tak til Montse Gonzalez og alle de dygtige folk, vi har mødt i Barcelona, og et stort tak til Erasmus Plus og til Nordea Fonden for den økonomiske støtte til at skabe forandring for vores elever og vores samfund.

Læs mere om RE:GROW-projektet i denne pressemeddelelse

Nordea Fonden

Vi er dybt taknemmelige over for Nordea Fonden for deres støtte til dette transformative projekt, som vi er overbeviste om vil have en positiv indvirkning på vores unge og vores samfund som helhed. 

For yderligere information og pressekontakt, kontakt venligst: 

Rikke Svendsen – Udviklings- og projektleder – 2554 4062 – risv@fguhovedstaden.dk  

Danni Nielsen – kommunikations ansvarlig – 60 22 72 65 – dani@fguhovedstaden.dk  

Om Nordea Fonden: Nordea Fonden er en uafhængig nordisk fond, der støtter projekter og initiativer, der bidrager til at forbedre livskvaliteten og fremme bæredygtig udvikling i samfundet. 

100 mio. kr. til fremtidens Faglærte, som skal uddannes til nutidens – og fremtidens – arbejdsmarked, som skal præges af teknologisk udvikling og grøn omstilling. 

Nordea-fonden øremærkede i juni 2023 100 mio. kr. til erhvervs- og FGU-skoler, der ønskede at etablere og opgradere værksteder, købe eller leje maskiner og udstyr samt kompetenceudvikle sine undervisere. 

I december 2023 uddelte Nordea-fonden 100,5 mio. kr. til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-institutioner i hele landet. Fællesnævnerne for de støttede projekter er, at de er drevet af høje faglige ambitioner, innovation og et stort fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.  

Pressekontakt:  

Danni Nielsen – kommunikations ansvarlig – 60 22 72 65 – dani@fguhovedstaden.dk. Vi beder om, at denne pressemeddelelse bliver bragt i jeres publikation med det samme. Tak. 

Relaterede Nyheder

Dimission juni 2024

Dimission – Sommeren 2024 https://youtu.be/BSDLxauKRysD. 26 juni afsluttede 228 elever fra FGU Hovedstaden og efter sommeren skal de videre til erhvervsuddannelser, gymnasium, HF og nogle

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?