Vi bygger for verdens fremtid

Hvordan arbejder man med verdensmålene på Håndværk og Service-linjen? Man bygger en flerdimensionel væg!

d. 21 maj 2021

FGU Hovedstaden lancerer nyt undervisningstema: ”FGU i Verden”, hvor det er op til lærere og elever i fællesskab, at finde frem til hvad de ønsker at arbejde med indenfor tema’et. Spis, spil, dans, syng som i andre lande. Hvordan er hip hop miljøet i Japan? Sæt fokus på FN’s verdensmål og unges aktive medborgerskab. Lav en avis om unge i verden. Eller byg en væg!

Det var hvad eleverne Kian og Alexander fra Håndværk og Service på Vesterbro gav sig i kast med, som projektledere på en ambitiøs opgave for det danske udenrigsministerium og EU-kommissionen i samarbejde med vores venner fra Ungdomsbureauet og  2030 Beyond.         

Projektet blev til en flerdimensionel verdensmålsvæg skabt af upcyclede genbrugsmaterialer, der skal give en oplysende og interaktiv oplevelse af FN´s 17 verdensmål på diverse festivaler og folkemøder i Danmark. Den færdige konstruktion tager 30 min. at sætte op og pakke ned. (se billede nederst) 

Kian og Alexander forklarer at alt interaktion på væggen er analogt uden brug af digitale værktøjer. Eksempelvis kan man se en film igennem et kighul i væggen, der vises med billeder på en strimmel, som aktiveres ved at dreje på et hjul (se billede nedenfor). Der er også quizzer, infoplancher, fotoboks og lykkehjul på den flerdimensionelle vægkonstruktion, som Alexander selv udviklede og tegnede i hånden.

Kian (til højre): Det har været fedt at være med til noget der kommer ud i virkeligheden. Fedt at arbejde med professionelle

Alexander (til venstre):  ”Det var fedt med en seriøs partner, der har krav og forventninger. En ægte kunde. Kunden var stoked (ungeord for entusiastisk) over arbejdet og meget tilfreds.”

Linjens resterende elever arbejdede på andre byggeprojekter, når de ikke hjælp med kontraktionen. Eksempelvis byggede Magnus verdensmålsmøbler, som skal bruges rundt om den interaktive verdensmålsvæg.

Kian og Alexander forklarer at de i løbet af projektet, har lært meget om samarbejde og det byggetekniske, men også en del om de 17 verdensmål: Om alt fra rent drikkevand og uddannelse til alle til velfærd, fattigdom og klimaudfordringer.  Og at man ikke skal slå en prut i fotoboksen – den bliver hængende. Du kan selv læse mere om verdensmålene her