DSC01703_1

Projekt om flygtningehjælp med unge fra Bangladesh og Rumænien

“Growing Together” er et projekt FGU Hovedstaden søsatte i 2019 sammen med vores partner i Bangladesh – “The Earth“. Projektet har til formål at skabe viden omkring hvordan vi bedst hjælper flygtninge i DK, Bangladesh og Rumænien og være til inspiration til de mange ungdomsarbejdere i diverse hjælpeorganisationer rundt omkring i Europa og Asien.

Undersøgelserne har fundet sted på en tur til bangladesh, hvor 20 unge fra FGU Hovedstaden var på et 14 dages udvekslingsophold. Ud over Bangladeshs udfordringer med fattigdom og et stort befolkningsantal (160 millioner), så huser landet samtidig verdens største flygtningelejr med 1 million Rohingyaflygtninge fra Myanmar. Denne lejr fik vi muligheden for at besøge, og indsamle viden omkring ”Best Practices” – altså de bedste metoder at hjælpe flygtningene integrere sig på.

Undersøgelserne som udkommer i en bog til december: ”Growing Together – Best practises on social inclusion”, er blevet udviklet endnu mere den sidste uges tid i København, da vi har haft besøg af unge fra Bangladesh og Rumænien.

De har sammen besøgt følgende hjælpeorganisationer, som alle har unikke bud på hvordan vi bedst hjælper nye venner i Danmark, som er flygtet fra deres eget land pga krig, forfølgelse, fattigdom eller klimakatastrofe. Gruppen har besøgt:

Alle organisationer har nogle helt unikke metoder at hjælpe på, og gruppen har nu samlet alt materiale og gået til værks med en fælles skriveproces, som skal med i bogen, der udkommer til december.

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?