PGU – Kultur & Event

Vi er FGU Hovedstadens eget produktionsselskab. På Kultur & Event arbejder du nemlig med eventproduktion, performance, kunst og kulturproduktion til egne projekter, forestillinger, udstillinger og shows eller til events for kunder (Eks: Ungdommens Folkemøde eller Copenhagen light festival). 

Du er med hele vejen fra ideudvikling, research og planlægning til udførelse af det færdige produkt – om det er bagved scenen ved lyd- og lysmixeren, på scenen med dit danseshow eller opstilling af din selvskabte kunstinstallation til et event.

FAG & UNDERVISNING

Du vælger dig ind i en faggruppe, men arbejder stadig på tværs af fagene i fælles projekter. Derudover er PASE, Dansk, Matematik og portfolio-arbejde fælles for alle faggrupper og integreres i undervisningen på linjen.

 

Vesterbro-kultur og event
Dans & Performance: I dansegruppen arbejder vi med fysiske udtryk via dans, især inden for hip hop/kommercielle dansegenrer. Vi ser på dansens oprindelse, samt arbejder med grundtrin og koreografi. Vi er gruppen der arbejder performativt og er på scenen i vores fælles projekter.
 
Design & Billedkunst: På Design & Billedkunst beskæftiger vi os bredt med visuelt design, form og funktion i forskellige materialer. Vi frembringer, udvikler og kommunikerer idéer og produkter, i store og små projekter, både individuelt og i grupper.

Lys & Lyd: Her indkredser vi indholdet i oplevelser, et tema, eller emne og arbejder med det kunstneriske og tekniske udtryk i iscenesættelsen. Det kan være eget eller en kundes indhold. Vi arbejder bagved og foran scenen med lys, lyd og set-design til events, shows, konferencer, forestillinger mm.
LINJEN RETTER SIG MOD

Erhvervsuddannelser inden for den kreative branche, fx event og av-tekniker, scenekunstskolen, film og tv-produktion, professionel danser, eventkoordinator, beklædningshåndværker, fx teknisk assistent på kulturelle events og ansættelser i eventbureauer samt servicejobs indenfor kultur-og turistbranchen som fx runner.