PGU Basis

PGU Basis er både for dig, der har brug for at forberede dig til næste uddannelsesskridt, og for dig der ønsker at starte på PGU sporet, men endnu ikke er afklaret om plads eller hvilken af vores kreative- eller håndværksfaglige linjer, der er det bedste match for dig.

På PGU Basis arbejder vi bredt med design, form og funktion i forskellige materialer. Vi arbejder med at frembringe, udvikle og kommunikere ideer og produkter, i store og små projekter, både individuelt og i grupper, med fokus på motivation, vedholdenhed og din evne til at reflektere over eget potentiale.

Som elev på PGU-basis arbejder du med fag indenfor design og håndværk og undervisningsindholdet matcher følgende linjer:

Der er løbende optag i PGU Basis, og du bliver tilbudt plads på din ønskede linje ved først kommende halvårlige optag, eller ved første ledige plads. Derfor er varigheden af forløbet på PGU basis som regel ikke så lang tid. Som udgangspunkt max. 20 uger (=1/2 år).

På PGU Basis er der plads til ca. 22 elever, og hertil er der to faste PGU-lærere tilknyttet holdet, samt almenlærere som underviser i dansk og matematik. Der er ligeledes tilknyttet en FGU-vejleder.

PGU Basis ligger på FGU Hovedstadens bydelsskole på Vesterbro

Metrohegn malet af Eleverne fra FGU-basis

Udstillingen “Ned på jorden”, Fotografisk Center, 2020, produceret af eleverne fra FGU Basis i samarbejdet med E.B. Itso

”Q&A”(Question and Answer), interaktiv installation lavet af elever på PGU-basis, i samarbejde med Ungdommens Folkemøde.