På AGU har jeg fået retning i livet og selvtillid

Står fremtiden ikke lysende klar endnu? På FGU Hovedstaden er der mange muligheder for at finde sin vej og forberede sig til ungdomsuddannelse eller jobmarkedet. Unge kan vælge kreative -og håndværksfaglige linjer på PGU-sporet, en bred vifte af almenfag på AGU-sporet og virksomhedspraktik på EGU-sporet. Her kan du møde Mira fra AGU-sporet.

Mira Hussein El-Sherbeiny (22) går på AGU, hvor undervisning i almenfag er i fokus. Mira valgte FGU, fordi hun havde hørt gode ting om uddannelsen. Efter Mira startede, oplevede hun hurtigt, at FGU gør en stor indsats for unge, der af den ene eller anden grund har brug for støtte til at komme videre i livet samt faglig forberedelse til næste uddannelses skridt.

”Jeg havde dårlig selvtillid og stolede ikke på mig selv, og tænkte ikke at jeg kunne komme videre. Nu har jeg gået her i 2 år og lige fået et 12-tal i min danskprøve. Jeg føler mig selvsikker og klar til livet nu.”

Efter sommerferien skal Mira starte på PAU, og drømmer om at blive social pædagog for at hjælpe sårbare unge. Den drøm er startet her på FGU, hvor lærerne har været en stor støtte og tilrettelagt undervisningen efter Mira´s behov. Lærerne bliver ved til det lykkes, og er seriøse med vores sociale og faglige udvikling, forklarer Mira. F.eks. plejede Mira at hade matematik, men nu elsker hun det, fordi hendes lærer Claes hjælper med at se det på en ny måde.

På den sociale front har Mira også udviklet sig, og fået mange nye venner. Før var jeg meget lukket og alle der kender mig, kan se hvordan jeg har rykket mig, og har styr på mine ting, fortæller Mira. Det er en fantastisk skole, hvor der er plads til alle – lige meget hvilke udfordringer vi kommer med i bagagen.

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?