Motiverende almenundervisning og livreddertræning - Aminas vej til uddannelse

FGU Hovedstaden – Mere end skole: Interview med tidligere elev Amina Frank

17-årige Amina Frank går på FGU Hovedstadens almene grunduddannelse (AGU-sporet), hvor undervisning i almenfag er i fokus, for at forberede elever til ungdomsuddannelse. Amina går på holdet ”AGU-Korps”, som binder undervisning i dansk, matematik og engelsk sammen med praktiske kurser, der er rettet mod beredskabsområdet – livredning, ambulancebehandler, politi, brandmand, militær etc. Hun er ikke i tvivl om at FGU Hovedstaden har hjulpet hende videre i uddannelsessystemet, og givet hende ro, mod og styrke til at tage det næste skridt.  

Det er ok at begå fejl

Amina skal på Det frie Gymnasium på Nørrebro efter sin FGU, og hun fortæller, at FGU Hovedstaden har givet hende det skub, hun havde brug for. Hun forklarer at alle snakker med alle i klassen, og man tør at være sig selv, fordi man bliver mødt i øjenhøjde af lærerne. Derfor tør jeg række hånden op og sige noget i klassen. Vi støtter og respektere hinanden – også når vi begår fejl, forklarer hun. 

Amina havde den modsatte oplevelse i folkeskolen, hvor hun ofte følte pres fra lærere og andre elever. Efter hun startede på FGU, har hun kunne arbejde med hendes sociale angst, koncentrationsbesvær og præstationsangst.

“Jeg tør mere nu – og føler mig meget mere rustet til at begynde på det fri gymnasium efter sommerferien.” 

Det er også en skole, hvor det er ok at begå fejl, forklarer Amina. Hun mener, at det er meget svært at lære noget, hvis man ikke tør at begå fejl. På FGU tør jeg begå fejl og lære af dem med støtte fra elever og lærere.

Undervisning med et tvist

På AGU-sporet på FGU Hovedstaden kan du vælge imellem mange forskellige hold fordelt på vores fire bydelsskoler i hovedstaden. De forskellige hold har forskellig sammensætning af fag, tema og niveau. Der findes også sproghold for dem, der skal øve sig lidt mere på dansk, forklarer Amina. Elevholdet fra AGU-KORPS har haft mange oplevelser i skoleårets løb – fra brandslukningsøvelser og rappelling til en tur i bølgen blå efter et lærerigt oplæg om livredderuddannelsen. 

Eleverne fik her både teoretisk indblik i uddannelserne, og fik lov til at teste deres egne livredder-skills i havet omkring Helgoland badeanstalt på Amager.

Amina gør dog opmærksom på at alle kan starte på AGU-Korps, man behøver ikke nødvendigvis at drømme om at blive noget inden for beredskab – eksempelvis vil Amina selv gerne være advokat.

Hvis du er ung mellem 15 og 25 og vil på FGU, skal du tage en snak med din vejleder i kommunen, og du kan starte, når det passer dig og stoppe igen, når man er blevet afklaret om hvilken ungdomsuddannelse, man ønsker at tage efterfølgende. Elever kan være på FGU i op til to år.

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?