Min evne til at lære blomstrer på PGU

Står fremtiden ikke lysende klar endnu? På FGU Hovedstaden er der mange muligheder for at finde sin vej og forberede sig til ungdomsuddannelse eller jobmarkedet. Unge kan vælge kreative -og håndværksfaglige linjer på PGU-sporet, en bred vifte af almenfag på AGU-sporet og virksomhedspraktik på EGU-sporet. Her kan du møde Ina fra PGU-sporet.

Ina Thomasen (18) er elev på Håndværk & Service-linjen, hvor hun arbejder med forskellige håndværksfag, og med produktion i materialer som træ, metal og beton, samtidig med at hun lærer dansk og matematik på kreative og virkelighedsnære måder. Undervisning i almenfagene bliver koblet med det praktiske arbejde på linjen, og hun har lært matematik, som hun aldrig har kunnet forstå i folkeskolen. På FGU kan jeg faktisk se pointen med f.eks. rumfang og arealberegninger, forklarer Ina.

”Her lærer jeg i mit eget tempo med motivation, ros og faglig retning fra mine lærere. Der er ikke det samme forventningspres som i folkeskolen og gymnasiet, og i det rum blomstrer min evne til at lære og koncentrere mig.”

Ina har ADHD, og forklarer, at hun altid har skulle kæmpe dobbelt så hårdt for at opnå samme resultater som andre elever. På FGU er der plads til forskellighed i forhold til hvem vi er som mennesker og vores faglige niveau, forklarer Ina. Undervisningen i håndværk og almenfagene tilpasses vores individuelle indlæringsevner, og i kraft af det, er jeg blevet mere selvsikker og udadvendt, og fundet retning i mit liv. Da jeg startede på FGU var min fremtid uklar, men nu er klar til at vælge en erhvervsuddannelse som murer. Dette er sket fordi lærerne er gode til at spotte vores faglige kvaliteter og hjælpe med at udvikle dem.

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?