Jeg valgte at gå pædagogvejen på EGU

Står fremtiden ikke lysende klar endnu? På FGU Hovedstaden er der mange muligheder for at finde sin vej og forberede sig til ungdomsuddannelse eller jobmarkedet. Unge kan vælge kreative -og håndværksfaglige linjer på PGU-sporet, en bred vifte af almenfag på AGU-sporet og virksomhedspraktik på EGU-sporet. Her kan du møde Storm fra EGU-sporet.

Storm Jacobi (19) startede på gymnasiet efter folkeskolen, men det var ikke ham, da han ikke er så boglig. Han startede derfor på FGU og gennem motiverende og konstruktiv dialog med sin FGU-vejleder, Susanne, fandt Storm sit kald, som EGU-elev på “Pædagogik & Omsorg”.

Efter Storm startede på ”Pædagogik & Omsorg” har interessen for at arbejde med børn taget fart. 

Dette er sket igennem arbejdet med børn i hans virksomhedspraktik på fritidshjemmet ”Garvers lille verden” på Vesterbro, hvor han 4 dage om ugen arbejder pædagogisk med børn fra 6 – 12 år på lige fod med færdigudlærte pædagoger.

”Jeg får masser af ansvar, er med på p-møder og tager telefonen. Jeg kan også være alene med børnene. Kollegaerne er vildt søde og jeg får ros og retning. Det giver mig motivation til mere læring, og jeg glæder mig hver morgen, når jeg skal afsted på job.”

Dertil har Storms interesse for faget også udviklet sig gennem undervisning i pædagogik på hans skoleforløb på FGU Hovedstadens skole i Valby, hvor lærerne og vejlederne også er gode til at motivere og stille realistiske og praksisnære læringsmål.

Det er altså et godt valg for de unge, der er skoletrætte eller på anden måde har svært ved den traditionelle skolebænksundervisning – og gerne vil bruge mindre tid i klasselokalet, fortæller Storm.

Efter hans 2-årige EGU er målet nu at tage HF og derefter pædagogseminariet.

Relaterede Nyheder

Dimission juni 2024

Dimission – Sommeren 2024 https://youtu.be/BSDLxauKRysD. 26 juni afsluttede 228 elever fra FGU Hovedstaden og efter sommeren skal de videre til erhvervsuddannelser, gymnasium, HF og nogle

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?