image00014

AGU elever slår salgsrekord i FGU Shop

Drengene fra Grundpakkeholdet på Nørrebro/Østerbro lagde dynejakkerne, smøgede ærmerne op og overtog ansvaret for FGU Shop i en uge og sikrede en salgsrekord på 3.800 kr.

image00013

Da eleverne i starten af sidste uge fik frie hænder til at styre butikken på Blågårdsgade nr. 10, skete der ting og sager. Vinduesudstillingen blev ændret, spotvarer på gaden og de satte fokus på natur i anledning af Klimatopmødet. Der er nemlig mange af de elevproduktioner, der sælges i butikken, som beskriver dette tema.

Mikail: “Vi har været på gaden og talt med forbipasserende om FGU, uddelt flyers og gjort opmærksom på Shoppen”

I ugens løb har eleverne lært om hvad det kræver at være i en butik:

  • Betjene kasseapparat
  • Skrive kvitteringer
  • Betjening af kunder 
  • Viden om elevernes produkter, som er til salg.
  • PR og markedsføring
  • Artikelskrivning, historier og opslag på Sociale Medier
  • En masse matematik og momsudregninger.

Udover rekordomsætning for hele ugen, så slog drengene også rekorden for salg på én dag i shoppens historie – Torsdag den 4. november hev drengene 970,00 kr hjem på en dag. Omsætning fra salg i butikken går tilbage til de linjer, som har produceret varen, og støtter unges vej til uddannelse og job. I butikken sælges der alt fra tøj, kunst og cykler til kortspil, badges og tasker. Kig forbi og find en genial gaveidé, eller noget til dig selv.

Drengene fik også besøg af Martha Nørgaard fra Tænketanken Concito, som var meget interesseret i et samarbejde med FGU Hovedstaden om bæredygtighed. Noah gav hende en præsentation af vores skoles 3 uddannelsesspor og klædte Martha på til et spirende nyt samarbejde.

NOAH: Dejligt, da lærerne gik og overlod butikken til os elever, vi kunne sagtens klare det og tog os af de kunder, som kom. Og det var ikke kun kunder som kom til butikken – også potentielle samarbejdspartnere og venner af FGU.

Mikail: Det har været godt at være nede i FGU shoppen, fordi mand har lært om hvordan man styrer en rigtig butik med kundekontakt, salg og promovering.

Yaser: Stille og roligt og hyggelig. Det bedste var, at vi alle elever står sammen og styrer en butik sammen med dem, som man gør i klasse med. 

Relaterede Nyheder

Del:

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?