Hjem » Optagelse på FGU Hovedstaden
Optagelse på FGU Hovedstaden
Denne side henvender sig til vejledere og forældre / værger og kan videreformidles til den unge
Sådan bliver du optaget på FGU Hovedstaden
Du skal allerførst kontakte din vejleder i kommunen og aftale et møde. Husk at tage dine skolepapirer fra tidligere og eventuelle eksamensbeviser med til mødet. Din vejleder finder du ved at ringe enten til din kommune og spørge, eller du kan finde vedkommende HER
Sammen med vejlederen finder du ud af, om FGU Hovedstaden er noget for dig. Vejlederen laver en såkaldt målgruppevurdering og en uddannelsesplan. Du skal lave en liste med tre ønsker om, hvor på FGU Hovedstaden, du vil gå.
Vi anbefaler at du tager på rundvisning først, så du kan få en fornemmelse af ønsket hold/linje. Se mere om rundvisninger her
Du kan starte på FGU Hovedstaden
⊚ Direkte efter 9. eller 10. klasse, hvis du fx er vurderet ikke-uddannelsesparat til en gymnasial uddannelse eller en erhvervsuddannelse. Det skal ske efter aftale med din vejleder i kommunen og i samarbejde med dine forældre.
⊚ Hvis du har været i gang med anden ungdomsuddannelse, som du ikke har gennemført. Det gør du ved at snakke med din vejleder i kommunen.
⊚ Efter du og din vejleder i kommunen i fællesskab har vurderet, at FGU Hovedstaden er det rigtige uddannelsestilbud for dig. Det gør I gennem en målgruppevurdering.
⊚ FGU Hovedstaden er for unge, der bor i Københavns, Frederiksberg, Tårnby eller Dragør kommune. Vi har adresser på Vesterbro, Nørrebro, Valby, Østerbro og Amager.
Du kan finde info om besøgsdage og kontakt til vores 5 bydelsskoler i FGU Hovedstaden HER
Målgruppevurdering
Målgruppevurdering handler ikke om dine karakterer. Det er heller ikke en ny uddannelsesparathedsvurdering. Hvis din uddannelsesparathedsvurdering fra folkeskolen sagde, at du ikke var parat til uddannelse, er det oplagt at kigge på FGU. Du skal tale med din vejleder i kommunen om, hvad, du synes, er spændende, svært og så videre.
Dernæst laver I sammen en uddannelsesplan, som beskriver, hvordan du opnår de mål, du har om uddannelse eller job. Uddannelsesplanen er samtidig en aftale mellem dig og den kommune, du bor i.
På FGU hovedstaden får du lavet en forløbsplan, der beskriver dit uddannelsesforløb. Det kan være valg af uddannelsesspor, erhvervstræning, virksomhedspraktik, kombinationsforløb og valgfag.
Optag
Vi har to halvårige hovedoptag (august og januar), hvor du kommer direkte ind på det spor/hold/linje, du har ansøgt om. Derudover har FGU Hovedstaden løbende optag. Det betyder, at du kan søge ind på FGU Hovedstaden i løbet af hele skoleåret. Vi har løbende optag hver 14. dag, så selvom du ikke har nået at søge ind ved vores halvårige hovedoptag i begyndelsen august eller januar, er der stadig plads til dig på FGU Hovedstaden.
Alle elever, der søger ind på FGU i løbet af året – altså via vores løbende optag, starter op på vores på Basis-hold, som vi har på alle vores fire bydelsskoler: Vesterbro, Østerbro, Amager,Valby.
Afsøgningsforløb
FGU Hovedstadens Afsøgningsforløb er en mulighed for dig, der er i tvivl om FGU er den rette uddannelse eller hvilket spor (PGU, AGU eller EGU) du skal vælge. Afsøgningsforløbet varer 14 dage og du deltager i opstart og undervisning sammen med de elever der går på vores basis-hold. Inden du starter på afsøgning skal du vælge hvilke skole du gerne vil have dit afsøgningsforløb på. Derfor anbefaler vi, at du deltager i rundvisning på minimum 2 af vores 4 bydelsskoler: Østerbro, Vesterbro, Valby eller Amager.
Kontakt & rundvisning
Du kan finde info om besøgsdage og kontakt til vores 5 bydelsskoler i FGU hovedstaden HER