Du får praktisk og teoretisk viden om råvare, menuplanlægning og indkøb, kulturelle og traditionelle retter, maskin- og værktøjslære. Du producerer morgenmad og frokost på skolerne samt madproduktioner til salg til catering, events eller folkekøkken. Du og dine klassekammerater arbejder med servicering og afrydning, egenkontrol og hygiejne, mad til forskellige målgrupper, herunder økologisk, vegetarisk og vegansk mad. I undervisningen indgår ekskursioner og virksomhedsbesøg f.eks. til fødevareproducenter.
Du får kendskab til alle fag på din linje, men du har også mulighed for at fordybe dig i et fag og dygtiggøre dig inden for det område.
Kok, gastronom, tjener, serviceassistent, ernæringsassistent, gourmetslagter, cater, økonoma, bager og konditor og skibskok.
NB: Køkken og Klima på Østerbro lukker midlertidigt ned i oktober, november og december 2024.
Til vejledere:
Køkken & Klima-linjen knytter sig til fagbilaget “Mad & Ernæring”.
Lokationer, fag og undervisning:
Linjen på FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
Linjens adresse er Brønderslev Allé 25, 2770 Kastrup. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
Linjen på FGU Valby er kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering. Køkken & Klima-linjen samarbejder med skolens business-linje om at drive skolens elevcafé.
Linjens adresse er Høfdingsvej 22, 2500 Valby. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.
Linjens adresse er Enghavevej 82B, 2450 København. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
Køkkenet på Østerbro fungerer som elevkantine og er kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering. Læs mere her
Linjens adresse er Østerfarimagsgade 16B, Opgang F, 2100 Østerbro. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
NB: Køkken og Klima på Østerbro lukker midlertidigt ned i oktober, november og december 2024.
Linjen på FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
Linjens adresse er Brønderslev Allé 25, 2770 Kastrup. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
Linjen på FGU Valby kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
Linjens adresse er Høfdingsvej 22, 2500 Valby. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.
Linjens adresse er Enghavevej 82B, 2450 København. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
Køkkenet på Østerbro fungerer som elevkantine og er kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering. Læs mere her
Linjens adresse er Østerfarimagsgade 16B, Opgang F, 2100 Østerbro. Find kontakt- og rundvisningsinfo her
FGU Gastronomi fungerer som en gastronomisk, moderne, bæredygtig og økologisk restaurant med aftenservering to gange ugentligt og levering af mad-ud-af-huset på daglig basis på hverdage og til små og store fester/arrangementer. Elever kan forvente aftenarbejde en gang om ugen ift. restaurantens åbningstider. Læs mere her
Linjens adresse er Husumgade 44, 2200 Nørrebro og administration og elevoptag foregår ved at kontakte bydelsskolen i Valby. Find kontakt- og rundvisningsinfo her