HVAD ER ET SKOLEKØKKEN?
Når du er elev i et skolekøkken, siger du ja til at lærer at lave mad! Men du lærer også alt det rundt om, som er vigtigt i et køkken. Vi samarbejder om køkkenorden, altså at rydde op og gøre rent i køkkenet efter os selv.
Når man har været elev i et skolekøkken er man klædt på til engang man skal have sit eget hjemmekøkken, og/eller hvis du har mod på at uddanne dig inde for faget, så hjælper vi dig i gang med det.
Du lærer om miljø, og sundhed. Og så lærer du at tilberede og servere mad til skolens øvrige elever
Køkkenopgaver i skoletiden:
- Forberedelse af råvare
- Tilberedning af råvarer
- Bagning, brød og kager
- Håndtering af grøntsager
- Håndtering af kød, fugl og fisk
- Egenkontrol og hygiejne
- Miljø, økologi og bæredygtighed
- Specialkost; vegetar, veganer, allergener
- Der vil være skriftlige opgaver i OneNote med jævne mellemrum (PASE)
Påklædning
- Sort kokkeforklæde (skolen stiller til rådighed)
- Hvid kokkejakke (skolen stiller til rådighed)
- Opsat hår (hestehale osv)
- Skridsikre sko (Dem skal du selv have med. Man må ikke have høje sko, åbne sko, sandaler, glatte sko, eller beskidte sko på i køkkenet. Det kan være farligt og man kan komme slemt til skade)
Praktiske
- Vi starter hver dag med et samlet køkkenmøde, hvor vi får sagt hej til hinanden.
- Her gennemgår vi dagens opgaver og taler om hvem der skal tilberede hvad og hvordan
- Vi pakker varer ud og gennemgår følgesedler
Madlavning
- Vi forbereder dagens råvarer
- Vi har altid en dag til forberedelse, og en dag til tilberedning.
- Vi pakker/servere frokost for skolens øvrige eleverer onsdag og fredag.
- Vi tilbereder frokost til ca.160 elever
Team-ånd og samarbejde
Vi har brug for hinanden i køkkenet for at vi kan komme i mål med vores opgaver.
Vi løser dagens opgaver sammen.
- Samarbejde kan godt være at må får en opgave alene, men ens opgave er vigtig for det samlede resultat.
- Nogen elever kan bedst lide at arbejde alene i fred og ro, men andre fortrækker at arbejde sammen i større grupper. Begge dele er muligt. Det finder vi altid ud af. Men samarbejdet er at vi når i mål, og får løst dagens/ugens/projektet som et hold
LINJEN RETTER SIG MOD: Kok, gastronom, tjener, serviceassistent, ernæringsassistent, gourmetslagter, cater, økonoma, bager og konditor og skibskok.
FGU AMAGER
Linjen på FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
FGU VALBY
Linjen på FGU Valby kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.
FGU VESTERBRO
På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.
FGU NØRREBRO / ØSTERBRO