FGU H er i gang med udarbejdelse af denne side. Det vil her være muligt for KUI-vejledere og fagpersoner omkring den unge, at orientere sig om Uddannelsesplaner, afsøgningsforløb, praktikker under IDV mm.
Målgruppevurderinger/uddannelsesplaner:
- Når målgruppevurderingerne udfyldes, er det vigtigt, at der er minimum to prioriteter om holdønsker og helst tre af hensyn til fleksibiliteten.
- Hvis perioden for planerne som udgangspunkt er mindst et år, er det nemmere for os at rykke eleverne fagligt og indstille dem til prøver.
- Perioden for eleven må meget gerne slutte d. 31/12 eller 31/7, da det passer med de to store prøveperioder.
- Husk at vedlægge eksamenspapirer ved målgruppevurderingerne. Vejlederne på FGU har ikke adgang til Uno Ung.
- Når du sender uddannelsesplanen, skal den unge godkende den. Hvis den unge er under 18 år, skal forældre eller værge godkende. Vi behandler først planen, når den er underskrevet. TEAM OPTAG har en behandlingstid på 3-4 uger.
Video: Elever udtaler sig om, hvordan det er at gå på FGU Hovedstaden
Optag og adgangskrav
Der er løbende optag på EGU, så du kan starte hele året. Vil du gerne ind på EGU, skal du være under 25 år, uden en ungdomsuddannelse og målgruppevurderes af din kommune. Læs mere HER
Længde
Uddannelsen tager minimum 12 uger og maksimum 2 år, men kan forlænges op til et år med praktik, hvis skolen og kommunen mener, at det vil være godt for dig.
Økonomi
Du får elevløn når du er i praktik og skoleydelse når du er på skole. Elevlønnen er bestemt af en overenskomst indenfor det område, du bliver ansat i. Eksempler på elevløn i 2021:
9089 kr. pr. måned til EGU pædagogmedhjælper i praktik.
11923 kr. pr. måned for Business elever i praktik.
Prøver og port folio
Hvis du afslutter din EGU på FGU3 niveau efter 2 år skal du til en prøve i dit arbejdsportfolio. Det betyder, at du skal vælge noget af det du har arbejdet med gennem din tid på EGU og præsentere det. Hvis du består prøven og afslutter på FGU 3 niveau får du et uddannelsesbevis.
Med et uddannelsesbevis i hånden er du berettiget til at melde dig ind i A kasse.
Man kan også afslutte sin EGU på niveau 1 eller 2 og så får du et kompetencebevis, der beskriver det du har lært i den tid du har været på EGU.
Port folio er er både et arbejdsredskab og en prøveform. Port folien som arbejdsredskab er med til at fastholde din læring i form af opgaver, der kobler skole og praktik. Det kan være teoretiske begreber fra skole, som i praktikken bringes i spil i form af observationer, interview/samtaler eller aktiviteter.
Når du skal afslutte sin EGU, skal du lave en afsluttende port folio-opgave, kaldet prøve-port folio. Her har du mulighed for at se tilbage på egne læringsprocesser i form af port folio-opgaverne og sammen med din lærer udvælge elementer fra tidligere opgaver. Disse samles til en prøve-port folio. Du går herefter til en mundtlig prøve med udgangspunkt i egen prøve-port folio.
Har du brug for vejledning?
Er EGU noget for dig, og vil du gerne høre mere om dine muligheder for at blive optaget? Så book
en tid med en vejleder. Du kan finde din UU vejleder i kommunen HER
Din EGU-vejleder i FGU Hovedstaden