Køkken & Klima

 

Beskrivelse:
Du arbejder med sund og klimavenlig mad og madproduktion. Du arbejder med hele processen fra menuplanlægning, økonomiberegning til indkøb, forberedelse, servering og afrydning, og der er fokus på bæredygtig mad og at undgå madspild.

Undervisningen:
Du får praktisk og teoretisk viden om råvare, menuplanlægning og indkøb, kulturelle og traditionelle retter, maskin- og værktøjslære. Du producerer morgenmad og frokost på skolerne samt madproduktioner til salg til catering, events eller folkekøkken. Du og dine klassekammerater arbejder med servicering og afrydning, egenkontrol og hygiejne, mad til forskellige målgrupper, herunder økologisk, vegetarisk og vegansk mad. I undervisningen indgår ekskursioner og virksomhedsbesøg f.eks. til fødevareproducenter.

Almenfag og fremtidsperspektiver:
På FGU Hovedstaden laver vi integreret undervisning. Det betyder at du lærer dansk og matematik samtidig med at du arbejder i praksis med dine linjefag. Vi i FGU hovedstaden tror nemlig på, at du lærer bedst, når du er aktiv, og derfor bryder vi med den klassiske skolebænksundervisning.

Linjen retter sig mod: Kok, gastronom, tjener, serviceassistent, ernæringsassistent, gourmetslagter, cater, økonoma, bager og konditor og skibskok.

Læs: Hvad kan jeg forvente som elev på Køkken & Klima

 

Lokationer, fag og undervisning:

 

Toning:

⊚ Linjer er på FGU Østerbro, FGU Valby og FGU Amager kendetegnet ved en bred tilgang til faget, bæredygtighed og alle facetter indenfor restaurant, kantine, catering.

 

⊚ På FGU Nørrebro, fungerer Gastronomi i Husumgade som en moderne, bæredygtig og økologisk restaurant med aftenservering to gange ugentligt og levering af mad-ud-af-huset på daglig basis på hverdage og til små og store fester/arrangementer.  

 

⊚ På FGU Vesterbro er fokus på at eksperimentere og producere bæredygtig klassisk og gastronomisk mad.

 

Kontakt:

Se kontakt og besøgsinfo på de bydelsskoler, hvor du kan gå på Køkken & Klima

NørrebroVesterbroØsterbro ★ Valby ★ Amager

Bliv elev - klik her

dsc