fremtid

Efter din uddannelse på FGU hovedstaden

 

FGU giver dig en ny chance for ung- domsuddannelse eller job.Uddannelsen kan tilpasses dine ønsker og behov, og du behøver ikke være bange for at vælge forkert. Der er nemlig gode muligheder for at ændre kurs undervejs. Det er ikke et krav, at du gennemfører FGU på bestemt tid. Som udgangspunkt kan du dog ikke gå mere end to år på FGU.

 

HF & gymnasiel uddannelse

Med en FGU kan du blive kvalificeret til at fortsætte på en erhvervsuddannelse, en 2-årig hf eller anden gymnasial uddannelse. Du kan få adgang til den 2-årige hf ved at bestå dansk eller dansk som andetsprog, engelsk og matematik på d-niveau og samfundsfag og naturfag på mindst g-niveau.

 

Erhvervsuddannelse

For at blive optaget på en erhvervsuddannelse skal du som udgangspunkt have bestået 9. klasses afgangseksamen. Her kan FGU også hjælpe dig ved at give mulighed for at gå til prøve på 9. klasse­niveau eller højere. Hvis du ikke har bestået afgangseksamen, men har fået mindst 2,0 i dansk og matematik på g-niveau i dit uddannelsesforløb på FGU hovedstaden, kan du blive optaget via en samtale på erhvervsskolen.

 

Job

På FGU hovedstaden er der rigtig gode muligheder for at komme ud og prøve dig selv af i en virksomhed. Det kan dine undervisere på FGU hjælpe med. Hvis du ikke ønsker en ungdomsuddannelse efter din FGU, så kan dit forløb også være springbræt til at gå direkte ud i et ufaglært job. Du starter samtaler om denne mulighed med din lærer og din vejleder under dit FGU forløb.