Design & Genbrug

 

Beskrivelse:
På linjen arbejder du med håndværk, design og genbrug, og er med i de kreative opgaver hele vejen fra ideudvikling over planlægning til produktioner med deadlines og fremvisning/salg. Der er fokus på bæredygtighed, redesign og genbrug indenfor møbler, tøj, udsmykning, kostumer og smykker. Du og dine klassekammerater arbejder individuelt og i grupper, hvor du afhængig af opgavens art træner samarbejde, selvstændighed og fælles ansvarlighed.
 
Undervisningen:
I undervisningen bliver du introduceret til hele den kreative proces med design og re-design. Hvad enten det er fremstilling af beklædning eller udvikling af udsmykning til kunder, arbejder du bæredygtigt og med genanvendelige materialer i videst mulige omfang. Undervisningen tager udgangspunkt i trends på kunst- og modescenen, i boligindretning og f.eks. ved scenografi.  Se nedenstående figur for overblik over fag og undervisningsindhold på de forskellige bydelsskoler.

Almenfag og fremtidsperspektiver:
På FGU Hovedstaden laver vi integreret undervisning. Det betyder at du lærer dansk og matematik samtidig med at du arbejder i praksis med dine linjefag. Vi i FGU Hovedstaden tror nemlig på, at du lærer bedst, når du er aktiv, og derfor bryder vi med den klassiske skolebænksundervisning.

Linjen retter sig mod: Tekstilformidler, møbelpolstrer, skrædder, buntmager, Tømrer, snedker, maskinsnedker. Linjen kan også være vejen til ufaglært arbejde som fx butiksassistent, assistent i mode-, design -, og tøjbranchen, pedel, arbejdsmand, ejendomsassistent.

Lokationer, fag og undervisning:

 

 

Toninger:

⊚ På Vesterbro er fokus på re-design og upcycling i forbindelse med indretning og boliginteriør, ligesom man arbejder med kulturproduktioner som forestillinger, shows og events, hvor du kan producere scenografi, udsmykning og kostumer.

⊚ På Nørrebro kreeres design indenfor bl.a. beklædning, og man gør det med stort fokus på genbrug, og branchens påvirkning af miljø, klima og bæredygtighed.

 

Kontakt:

Se kontakt og besøgsinfo på de bydelsskoler, hvor du kan tage Design & Genbrug:

Vesterbro ★  Nørrebro

Bliv elev - klik her